Er zijn een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je GPS problemen ervaart. Hieronder hebben we een aantal stappen benoemd die je zelf kunt proberen om het op te lossen.

1. Zet je telefoon uit/aan.
  2. Zet GPS uit/aan.
  3. Zorg ervoor dat TRACX (of de desbetreffende app van het evenement) toestemming heeft om uw locatie te gebruiken. Je kunt dit controleren via onderstaande stappen.
    1. Instellingen > Apps > TRACX (of de desbetreffende app van het evenement) > Machtigingen > Schakel locatie in voor bij gebruik van app.
  4. Schakel alle instellingen voor batterijbesparing uit, waaronder de energiebesparingsmodus, batterijbeheer, optimalisatie van apps van derden. meer informatie over specifieke toestellen met Android 6 of hoger:
    1. HTC toestellen: Instellingen > Enegie > Batterijoptimalisatie > Niet geoptimaliseerd > Alle apps > TRACX (of de desbetreffende app van het evenement) > Niet optimaliseren > Gereed.
    2. Huawei toestellen: Zet Energie-instellingen op Normaal en voeg TRACX (of de desbetreffende app van het evenement) toe aan ‘Beschermde Apps’. Volg hiervoor deze stappen > Instellingen > Apps > Geavanceerd > Optimalisatie negeren > Toestaan > Alle apps > GoSkate > Toestaan.
    3. LG toestellen: Instellingen > Batterij & energiebesparing > Batterijgebruik > Optimalisaties negeren > Aanzetten voor TRACX (of de desbetreffende app van het evenement).
    4. Motorola toestellen: Instellingen > Batterij > selecteer het menu in de rechterbovenhoek > Batterijoptimalisatie > Niet geoptimaliseerd > Alle apps > TRACX (of de desbetreffende app van het evenement) > Niet optimaliseren.
    5. OnePlus toestellen (met OxygenOS-instellingen): Instellingen > Batterij > Batterijoptimalisatie > selecteer menu bovenaan > schakel over naar lijst Alle apps > TRACX (of de desbetreffende app van het evenement) > Niet optimaliseren.
    6. Samsung toestellen: Instellingen > Apps > selecteer het menu rechtsboven > Speciale toegang > Optimaliseer batterijgebruik > Alle apps > Uitschakelen voor TRACX (of de desbetreffende app van het evenement).
    7. Sony toestellen: Instellingen > Batterij > selecteer het menu in de rechterbovenhoek > Batterijoptimalisatie > Apps > TRACX (of de desbetreffende app van het evenement).
    8. Xiaomi toestellen (MIUI OS):
      1. Instellingen > Extra instellingen > Batterij & prestaties > Batterijgebruik van apps beheren > apps > TRACX (of de desbetreffende app van het evenement).
      2. Instellingen > Aanvullende instellingen > Privacy > Locatie > zorg ervoor dat u Hoge nauwkeurigheid gebruikt voor Locatiemodus en toegang tot locatie toestaat.
  5. Controleer of uw locatie-instellingen zijn ingesteld op Hoge nauwkeurigheid. Dit kan door de volgende stappen te volgen: Instellingen > Verbindingen > Locatie > Locatiemethode > Hoge nauwkeurigheid.